Angol bisquit
sponsored links
Az egyszerĂ», olcsĂł, szinte a semmibĂ”l kĂ©szĂthetĂ”, kiadĂłs sĂŒtemĂ©nyeket nagyon szeretem. E tĂ©mĂĄban Ășjabb finomsĂĄggal bĂ”vĂŒlt a repertoĂĄrom. MĂșlt szĂĄzadi könyvben olvastam az angol bisquit leĂrĂĄsĂĄt, megsĂŒtöttem - Ă©s mĂ©g nem ettĂŒk meg mindet, mert nem bĂrtuk. Olyan sok lett egyetlen adag tĂ©sztĂĄbĂłl. :)
Angol bisquit |
Egy falat sĂŒtemĂ©ny |
HozzĂĄvalĂłk:
16 dkg vaj
3 egész tojås
30 dkg cukor
1 evĂ”kanĂĄl vanĂliakivonat
1,5 dl édes tejföl
3 g szĂłdabikarbĂłna
63 dkg liszt
A vajat a tojĂĄssal habosra keverem, hozzĂĄadom a cukrot Ă©s a vanĂliakivonatot, az Ă©des tejfölt, s legvĂ©gĂ©n a lisztet. (Az Ă©des tejfölt 20%-os tejföl Ă©s egy evĂ”kanĂĄl porcukor keverĂ©kĂ©bĂ”l kĂ©szĂtettem. ) Alaposan összegyĂșrom, aztĂĄn fĂ©l cm vĂ©konyra nyĂșjtom, Ă©s tetszĂ”leges formĂĄkat szaggatok belĂ”le.
ElĂ”melegĂtett sĂŒtĂ”ben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsĂŒtöm.
BĂĄr a recept nem Ărja, sĂŒtĂ©s elĂ”tt szĂnes szĂłrĂłcukorral dĂszĂtettem a sĂŒtemĂ©nyek tetejĂ©t.
50 darabot kaptam ennyi tĂ©sztĂĄbĂłl. Folpackba csomagolva vagy sĂŒtemĂ©nyes dobozban sokĂĄig elĂĄll, Ă©s minĂ©l tovĂĄbb ĂĄll, annĂĄl puhĂĄbb lesz.
A receptet VĂzvĂĄri Mariska szakĂĄcskönyvĂ©ben olvastam.