Andalúz zsemle
sponsored links
A mollete egy andalúz fehér, puha, lapos zsemle, a fáma szerint a mórok közvetítésével került az Ibériai-félszigetre. Az alábbi változat (molletes de Antequera) Antequera városról kapta a nevét. A receptet Macitól kölcsönöztem. Egy 30 éves évfordulóra készítettem elõször, ahol a különféle spanyol tapák remek kiegészítõje volt. Hosszas kelesztési ideje ellenére nagyon könnyû elkészíteni, hiszen az idõ jelentõs részében a hûtõben pihen.
Hozzávalók 12 darabhoz
a vízen kullogó expressz öregtésztához:
- 4 evõkanál liszt - pl. fehér tönkölyliszt (85 g)
- 1/2 csomag friss élesztõ (12,5 g)
- 1 pálinkáspohárnyi víz (50 ml)
a tésztához:
- 60 dkg fehér kenyérliszt
- 1 evõkanál só ...