Ananásztorta
sponsored links
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A piskótalaphoz
2 tojás
8 dkg cukor
15 ml olaj
8 dkg liszt
2 g sütõpor
A krémhez
40 dkg görög joghurt
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
10 g zselatin
5 dl tejszín
fél ananász tisztítva és apró kockára vágva
A tetejére
1 dl tejszín
1 teáskanál cukor
fél ananász tisztítva és apró kockára vágva
kókuszreszelék
1 csomag babapiskóta
A tortaforma alját sütõpapírral béleljük, a sütõt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemû nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütõbe. Sütési idõ 10-12 perc.
A joghurtot kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. A zselatint kevés hideg vízben feloldjuk, majd addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Ne forraljuk fel!
A joghurthoz adjuk, amit aztán beleforgatunk a kemény habbá vert tejszínbe, végül pedig az ananászdarabokat is belekeverjük
A piskótalapot körbevesszük a tortagyûrûvel úgy, hogy 2-2,5 cm-es rést hagyunk, ahova a babapiskótákat állítjuk be sorban.
Ha ezzel megvagyunk, a krémet belesimítjuk a formába és a tortát jól behûtjük, legjobb egy egész éjszakán át.
Másnap kirakjuk a tetejét ananászdarabokkal. A díszítésre szánt tejszínbõl a cukorral kemény habot verünk, habzsákba töltjük és körben habrózsákat nyomunk a tortára.
Végül megszórjuk kókuszreszelékkel