Ananászos sült palacsinta
sponsored links
Tegnap volt a palacsinta világnapja, de nem ebbõl az alkalomból készült ez ma nálunk, hanem mert a leves után csak valami könnyed, nem túl édes desszertet kívántunk. Hát azért ez a palacsinta nagyszerû találmány, szinte minden maradékot fel tudunk használni hozzá. Süthetünk a tésztájába zöldséget, gyümölcsöt, friss vagy szárított fûszereket, leönthetjük különféle szószokkal, készíthetjük édesen vagy sósan. Tekerhetjük, tornyozhatjuk, göngyölhetjük, batyuba köthetjük, de még levesbetétként is megállja a helyét. Szóval sokoldalú és megunhatatlan, nálunk mindenki nagyon szereti. Ehhez a gyümölcsös, forró palacsintához még egy gombóc hideg vanília fagyi jól illett volna, de sajnos nem volt itthon, így tejszínhabbal kínáltam.
Elkészítési idõ: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Hozzávalók:
palacsinta tészta:
8-12 darabhoz
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
1 vaníliás cukor
1 vaníliás cukor
1,5-2 dl szódavíz
2 ek olaj
csipet só
töltelék:
1 doboz (kb 50 dkg) darabolt ananász konzerv
1 citrom
2 ek vaníliás pudingpor
tetejére:
2 dl tejföl
5 dkg pirított mandula pehely
Elkészítése:
1. A palacsinta tésztát bekeverjük, fél órára hûtõbe tesszük, majd legalább 8 darab palacsintát sütünk belõle.
2. A mandula pelyhet száraz serpenyõben megpirítjuk, félretesszük.
3. Az ananász konzervet leszûrjük, - levét felfogjuk - lecsepegtetjük, a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk.
4. A levébe belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is, lassú tûzön felforraljuk.
5. A pudingport simára keverjük kevés vízzel, hozzáöntjük az ananászléhez, állandóan kevergetve besûrítjük
6. Hozzákeverjük az apróra vágott ananász felét.
7. Az ananászos töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, felgöngyöljük vagy háromszög alakúra hajtjuk.
8. Kivajazott tûzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, tetejüket tejföllel meglocsoljuk, rászórjuk a maradék ananászt.
9. Elõmelegített sütõben 200 C-on 10-12 perc alatt jól átmelegítjük.
10. Melegen tálaljuk, tetejüket pirított mandulával megszórjuk. Díszíthetjük koktél cseresznyével, citromfûvel, zöld citrommal.