Ananászos reggeli turmix (vagy tízórai)
sponsored links
Ha múltkor hûtésrõl volt szó, most fûtünk. Sokszor szoktam készíteni ezt a turmixot. Igen tartalmas reggeli vagy 10 órai gyümölcscsel, zabpehellyel és joghurttal. Tápláló mivolta mellett az íze sem utolsó. Ha tízóraira viszem, kis befõttesüvegben szállítom, amibõl szívószállal ki lehet szürcsölni a turmixot.
A recept Jamie Fõzõiskolájából származik. A hozzávalók mellé írtam több lehetõséget (mint az a könyvben is szerepel), úgyhogy lehet bátran kísérletezni. Variálható a gyümölcs, a joghurt, a magok és a fûszerek, sõt az is, hogy mivel önti fel az ember. Most fagyasztott gyümölcs helyett konzerv ananásszal készült, kicsit összetört szezámmaggal (csak a kalcium utánpótlás kedvéért).
A recept Jamie Fõzõiskolájából származik. A hozzávalók mellé írtam több lehetõséget (mint az a könyvben is szerepel), úgyhogy lehet bátran kísérletezni. Variálható a gyümölcs, a joghurt, a magok és a fûszerek, sõt az is, hogy mivel önti fel az ember. Most fagyasztott gyümölcs helyett konzerv ananásszal készült, kicsit összetört szezámmaggal (csak a kalcium utánpótlás kedvéért).
Hozzávalók két személyre:
1 érett banán felkarikázva
1 pohár ananász (lehet konzerv is)
2 ek joghurt (lehet akár gyümölcsös is)
egy kis (nõi) marék zabpehely
1 ek szezámmag vagy dió, mogyoró (ez utóbbi kettõt még nem próbáltam)
1 pohár tej (a recept szerint lehet gyümölcslé is)
méz ízlés szerint
egy-egy csipet gyömbérpor és/vagy fahéj (fakultatív)
Elõször a tej kivételével mindent pürésítettem, majd a tejet is hozzáöntöttem és az egészet simára turmixoltam. Kóstolás után lehet még édesíteni vagy fûszerezni, ízlés szerint. Tessék kísérletezni. Én már elkezdtem. Most továbbadom :)
itt egy másik változat...