Ananászos-mentás jégkrém
sponsored links
Idén nyáron nagy kedvencem lett a házi magnum készítésére alkalmas formám, illetve annak mini változata. De a jégkrém-mániám itt nem ért véget, a múltkor a Tchibóban egy újabb kollekcióra tettem szert: a szilikonformákban házi calippó-szerûséget gyárthatunk. A kánikulában különben is valahogy jobban esnek nekem a vizes jégkrémek, jobban hûsítenek, jobban oltják a szomjat. Elõször egy hûsítõ ananász-menta jégkrém készült az új formámban: kb. 2 perc elkészíteni, egy éjszaka alatt megfagy, és másnap már ehetjük is!
Hozzávalók négy "calippo-formához":
- kb. fél ananász megtisztítva
- mentalevelek ízlés szerint (nálam kb. 3-4 nagyobb levél)
- méz/xilit/cukor ízlés szerint (nálam 1 tk. méz) ...