Ananászos, fekete erdei szalonnás pizza BBQ szósszal
sponsored links
Hétvégén ismét pizza sütéses szombat estét tartottunk. Szerintem a házinál egyszerûen nincs jobb, illetve az igazi kemencés, de természetesen azért ott is a prémium minõség. Az éttermi kínálat egyszerûen sokszor ehetetlen. Sima vastag kelt tészta, vékony paradicsom szósznak nem mondható valamivel megkenik, kevés feltét és kész is. Ezt nyújtják... Legalábbis felénk. Szívesebben megyek boltba összegyûjteni a feltéteket, így legalább tudom, hogy azt eszem, amit szeretnék.
Ananászos, fekete erdei szalonnás pizza BBQ szósszal
Hozzávalók (2 db 28cm átmérõjû) pizza tésztához:
200 g tk. tönköly búzaliszt
50 g tk. rozsliszt
50 g fehér liszt
5 g élesztõ
kb. 1,5 dl hideg víz
1 kk. só
1 tk. szárított rozmaring
3 ek. extra szûz olívaolaj
Paradicsom szószhoz:
1 konzerv darabolt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregano, majoránna, kakukkfû
só, bors
Feltéthez:
sajt
ananász
fekete erdei szalonna
csípõs BBQ szósz
bazsalikom levél
Elkészítés:
A pizza tésztához a liszteket kimérjük egy tálba, bele morzsoljuk az élesztõt, hozzá adjuk a sót, a rozmaringot és az olívaolajat. Rugalmas tésztát dagasztunk belõle a víz hozzá adásával. Enyhén kiolajozott tálba duplájára kelesztjük. Ha van idõnk, fél óránként gyúrjuk át és kelesszük újra legalább kétszer.
A paradicsomszószhoz a darabolt paradicsomhoz adjuk hozzá a fokhagymát, a fûszereket és fõzzük fel. Akkor jó, amikor a paradicsomok annyira szétfõttek, hogy besûrûsödik már magától.
A tésztát osszuk két részre, nyújtsuk ki és kiolajozott pizza tepsire tegyük rá. Amíg elkészítjük a feltétet, addig picit kel.
Kenjük meg a paradicsom szósszal, tegyük rá a sajtot, az ananászt, az erdei szalonnát. Locsoljuk meg csípõs BBQ szósszal, majd jó sok bazsalikom levéllel díszítsük.
Elõmelegített 250°C-os sütõbe 12-14 perc alatt süssük készre.
A jó pizza lényege a magas hõfok, de az én gáz sütõm ennél magasabbat nem tud. Figyeljünk oda, hogy az alja ne égjen meg, inkább tegyük felülre, hogy a feltét szépen süljön rá. Villanysütõsök elõnyben. :)
Ananászos, fekete erdei szalonnás pizza BBQ szósszal
Hozzávalók (2 db 28cm átmérõjû) pizza tésztához:
200 g tk. tönköly búzaliszt
50 g tk. rozsliszt
50 g fehér liszt
5 g élesztõ
kb. 1,5 dl hideg víz
1 kk. só
1 tk. szárított rozmaring
3 ek. extra szûz olívaolaj
Paradicsom szószhoz:
1 konzerv darabolt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregano, majoránna, kakukkfû
só, bors
Feltéthez:
sajt
ananász
fekete erdei szalonna
csípõs BBQ szósz
bazsalikom levél
Elkészítés:
A pizza tésztához a liszteket kimérjük egy tálba, bele morzsoljuk az élesztõt, hozzá adjuk a sót, a rozmaringot és az olívaolajat. Rugalmas tésztát dagasztunk belõle a víz hozzá adásával. Enyhén kiolajozott tálba duplájára kelesztjük. Ha van idõnk, fél óránként gyúrjuk át és kelesszük újra legalább kétszer.
A paradicsomszószhoz a darabolt paradicsomhoz adjuk hozzá a fokhagymát, a fûszereket és fõzzük fel. Akkor jó, amikor a paradicsomok annyira szétfõttek, hogy besûrûsödik már magától.
A tésztát osszuk két részre, nyújtsuk ki és kiolajozott pizza tepsire tegyük rá. Amíg elkészítjük a feltétet, addig picit kel.
Kenjük meg a paradicsom szósszal, tegyük rá a sajtot, az ananászt, az erdei szalonnát. Locsoljuk meg csípõs BBQ szósszal, majd jó sok bazsalikom levéllel díszítsük.
Elõmelegített 250°C-os sütõbe 12-14 perc alatt süssük készre.
A jó pizza lényege a magas hõfok, de az én gáz sütõm ennél magasabbat nem tud. Figyeljünk oda, hogy az alja ne égjen meg, inkább tegyük felülre, hogy a feltét szépen süljön rá. Villanysütõsök elõnyben. :)