Ananászos csirkecurry
sponsored links
Ez is egy olyan íz volt, amit megkívántam és meg is fõztem. Kifejezetten oda vagyok az édes-sós kombinációkért és a jó erõs fûszerekért. A tejszín sokat lágyított rajta, bár azon is gondolkodtam, hogy kókusztejjel is jól mûködne.
Sikert aratott, elfogyott. Lesz máskor is.
A curry, amit szinte mindenhol lehet venni, egész kiegyensúlyozott kis keverék. Ha van itthon, akkor mondjuk én inkább garam masalát használok, amiben valahogy kevésbé európai módon vannak keverve a fûszerek.
Hozzávalók 4 személynek: 2 csirkemell, kifilézve, 1 ananászkonzerv, 1 kis hagyma, 2 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 1 kanál curry-por, 2 evõkanál pörkölt földimogyoró, 2-3 kanál olaj (vagy zsír), 1 kanál ...