Ananászos citruskoktél
sponsored links
Számunkra most egy jó hosszú hétvége következett el, mert apa is velünk lesz itthon 5 napon keresztül. Így hát megkezdtük a csavargást is. Tegnap egy késõ délután grillezés, ma bevásárlás körtúra és egy indiai étterem látogatása, majd a következõ napokban pedig vendégséket fogjuk járni. Persze a holnap védõoltást senki nem ússza meg, bevallom kicsit izgulok, hogy fogja viselni Emma, bár a kórházban amikor megszúrták azt mondták nem sírt. Azóta azért eltelt 2 hónap, igaz nagyobb lett, de érzékenyebb is. Gyönyörûségem lassan már átaludja az éjszakát, nappal pedig egyre játékosabb és az a sok nevetés... és mosoly... elolvadok!!!
Úgyhogy le is hûtöm magam egy természetesen alkohol mentes ananászos citruskoktéllal.
A díszítéshez, tálaláshoz Candyfour kandiscukorkpálcáit használtam.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Ananászos citruskoktél
Hozzávalók:
1/2 hámozott ananász
1 narancs
1 grépfrút
1 citrom
1/2 dl frissen facsart citromlé
2 dl frissen facsart grépfrútlé
5 dl frissen facsart narancslé
5 dl szódavíz
méz vagy cukor
a tálaláshoz:
színes kandiscukorpálcák
Elkészítés:
Az ananászt és az alaposan megmosott citrusféléket feldaraboljuk, nagyobb tálba halmozzuk. Hozzáöntjük a frissen facsart citrusleveket, a szódavizet, és ízlés szerint édesítjük mézzel vagy cukorral. Tálalásig hûtõbe tesszük, színes kandiscukorpálcákkal kínáljuk.
Tipp: érdemes tálalás elõtt 3-4 órával elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.
Úgyhogy le is hûtöm magam egy természetesen alkohol mentes ananászos citruskoktéllal.
A díszítéshez, tálaláshoz Candyfour kandiscukorkpálcáit használtam.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Ananászos citruskoktél
Hozzávalók:
1/2 hámozott ananász
1 narancs
1 grépfrút
1 citrom
1/2 dl frissen facsart citromlé
2 dl frissen facsart grépfrútlé
5 dl frissen facsart narancslé
5 dl szódavíz
méz vagy cukor
a tálaláshoz:
színes kandiscukorpálcák
Elkészítés:
Az ananászt és az alaposan megmosott citrusféléket feldaraboljuk, nagyobb tálba halmozzuk. Hozzáöntjük a frissen facsart citrusleveket, a szódavizet, és ízlés szerint édesítjük mézzel vagy cukorral. Tálalásig hûtõbe tesszük, színes kandiscukorpálcákkal kínáljuk.
Tipp: érdemes tálalás elõtt 3-4 órával elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.