Ananászkrém narancs curddel

2012-02-19

sponsored links



Villámgyors krémet hoztam Németh Zsuzsána repertoárjából. Õ természetesen friss ananászból fõzött alapot, és a zselatin helyett is kifõzött vizahólyagot használt.
Az elkészített krémnek azonban önmagában olyan kis hókadt színe volt, hogy muszáj volt egy kis narancs curddel kiszíneznem. Az ötletet Moha adta, köszönöm! A desszertes tányérok aljára a múltkori Napóleon tortácskák maradéka került. A kerek formák kiszaggatása után maradt csokis tésztát ugyanis lefagyasztottam, és most újrahasznosítottam. A fagyasztós trükköt gyakran alkalmazom kelt tészták esetében is, így a gyerekeimnek szinte sohasem kell bolti buktákat reggelizniük. Ti is szoktatok "újrahasznosítani" ?

Hozzávalók:
        1 doboz ananász konzerv
        4 dl tejszín
        1 csomag zselatin-fix
        ízlés szerint porcukor
        1 kávéskanál vanília esszencia ...

Folytats a blogon ... reformkorikonyha.blogspot.com/2012/02...

sponsored links

Keres?s