Ananászkrém narancs curddel
sponsored links
Villámgyors krémet hoztam Németh Zsuzsána repertoárjából. Õ természetesen friss ananászból fõzött alapot, és a zselatin helyett is kifõzött vizahólyagot használt.
Az elkészített krémnek azonban önmagában olyan kis hókadt színe volt, hogy muszáj volt egy kis narancs curddel kiszíneznem. Az ötletet Moha adta, köszönöm! A desszertes tányérok aljára a múltkori Napóleon tortácskák maradéka került. A kerek formák kiszaggatása után maradt csokis tésztát ugyanis lefagyasztottam, és most újrahasznosítottam. A fagyasztós trükköt gyakran alkalmazom kelt tészták esetében is, így a gyerekeimnek szinte sohasem kell bolti buktákat reggelizniük. Ti is szoktatok "újrahasznosítani" ?
Hozzávalók:
1 doboz ananász konzerv
1 csomag zselatin-fix
ízlés szerint porcukor
1 kávéskanál vanília esszencia ...