Ananász fagyi hab
sponsored links
…, és hogy miért is éppen ananász??? …, hát ezért
“Bukott cukrosként” …, a cukorbetegségbõl kigyógyulva ma is odafigyelek, hogy milyen gyümölcsöt fogyasztok és mennyit. Az utóbbi idõben sok graepfruitot ettem, és ma úgy döntöttem, hogy készítek magamnak ananászból fagyit – kizárólag tojásfehérjével.
Ananász
Energiakcal | Fehérjegramm | Zsírgramm | Szénhidrátgramm |
---|---|---|---|
50 | 0.5 | 0.1 | 13.1 |
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 db közepes ananász – hámozás után kb. 30-40 dkg-nyi gyümölcshús maradt, melyet turmixolj össze
- 6 db tojás fehérjét verj fel kemény habbá, és tegyél hozzá XukorZéró 4x Steviával-stevia (www.biobolt.e-tar.hu) édesítést – A fagylalttal a stevia harmonizál, hûtés után nincs mellékíz és erõteljes az édes érzés
- A felvert édes tojásfehérjét lazán keverd össze az ananász hússal, majd a dobozba tett fagyi alapot tedd mélyhûtõbe
- Fél óra múlva nézz rá, és keverd meg, majd hûtsd tovább és ismét keverj rajta; hacsak közben nem eszed meg a fagyi habot