ANANÁSZTORTA
sponsored links
ANANÁSZTORTA
Apósomnak szülinapjára ananásztortát készítettem. Nagyon tetszett neki is és a férjemnek is és ami fontos, ízlett mindenkinek. :)
A torta háromlapos ananászos-vanillia torta, nagyon finom puha tésztával elkészítve, díszítéséhez kakaókrémet is használtam. Ez volt az elsõ alkalom, hogy kipróbáltam a kiskukta oldalán található piskótatortához való alapreceptet és meg kell mondanom, nem csalódtam benne. A legjobb piskóta alap, amit eddig készítettem. Innentõl kezdve biztosan ezt fogom csak használni. Én két tortát készítettem, mindkettõt kétfele vágva, a 4 fél tortából 3 lapot használtam fel, a 4.-et másra szerettem volna használni (ha a férjem nem kezdi el csipegetni..)
HOZZÁVALÓK
Piskóta (ezt kétszer készítettem el)
150 g cukor+ 60 g a habba
263 g liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütõpor
Krém
1 ananász konzerv + a leve
3 pudingpor
tej
ELKÉSZÍTÉSE
- Elõször is mindent mérjünk ki edényekbe a piskóta elkészítéséhez, majd a sütõt kapcsoljuk be 175 fokra.
- A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
- Elkeverem a tojássárgáját a tejjel, olajjal, sütõporral, majd hozzáadom a lisztet és elõször csak simán összekeverem, majd a mixerrel 1,5-2 percig simára keverem.
- Ezután a tojásfehérjét kanalanként a sárga masszához adom, habverõvel óvatosan elkavarom. Ezután a 24 cm-es tortaformába teszem a masszát, csak a forma alja alatt legyen sütõpapír és 175 fokon addig sütöm, amíg szép színe lesz, tûpróbával ellenõrízzük, hogy átsült e.
- Közben elkészítem az ananászos krémet. Az ananász darabok kb. felét apró darabokra vágom, az ananász levét kimérem. Fél liter folyadék helyett csak 4 dl folyadékkal kell a pudingport elkészíteni, annyi cukor hozzáadásával, ami a tasakon szerepel. Annyi ananászlevet használjunk, amennyink csak van, a maradékot tejjel pótoljuk és így felfõzzük a 3 pudingot. Amikor elkészültünk, akkor az apróra vágott ananászdarabokat az elkészült puding 1/2-be forgatjuk. Megvárjuk, amíg a massza kihûl, majd betöltjük vele a lapokat.
- A maradék - ananász nélküli puding kerül felhasználásra a torta bevonásához. Díszítésre használtam még a maradék ananászokat, illetve kakaóport.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.