ANANÁSZTORTA

2014-03-17

sponsored links

ANANÁSZTORTA




Apósomnak szülinapjára ananásztortát készítettem. Nagyon tetszett neki is és a férjemnek is és ami fontos, ízlett mindenkinek. :)

A torta háromlapos ananászos-vanillia torta, nagyon finom puha tésztával elkészítve, díszítéséhez kakaókrémet is használtam. Ez volt az elsõ alkalom, hogy kipróbáltam a kiskukta oldalán található piskótatortához való alapreceptet és meg kell mondanom, nem csalódtam benne. A legjobb piskóta alap, amit eddig készítettem. Innentõl kezdve biztosan ezt fogom csak használni. Én két tortát készítettem, mindkettõt kétfele vágva, a 4 fél tortából 3 lapot használtam fel, a 4.-et másra szerettem volna használni (ha a férjem nem kezdi el csipegetni..)


HOZZÁVALÓK

Piskóta (ezt kétszer készítettem el)
150 g cukor+ 60 g a habba
263 g liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütõpor


Krém
1 ananász konzerv + a leve
3 pudingpor
tej

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Elõször is mindent mérjünk ki edényekbe a piskóta elkészítéséhez, majd a sütõt kapcsoljuk be 175 fokra. 
  2. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
  3. Elkeverem a tojássárgáját a tejjel, olajjal, sütõporral, majd hozzáadom a lisztet és elõször csak simán összekeverem, majd a mixerrel 1,5-2 percig simára keverem. 
  4. Ezután a tojásfehérjét kanalanként a sárga masszához adom, habverõvel óvatosan elkavarom. Ezután a 24 cm-es tortaformába teszem a masszát, csak a forma alja alatt legyen sütõpapír és 175 fokon addig sütöm, amíg szép színe lesz, tûpróbával ellenõrízzük, hogy átsült e.
  5. Közben elkészítem az ananászos krémet. Az ananász darabok kb. felét apró darabokra vágom, az ananász levét kimérem. Fél liter folyadék helyett csak 4 dl folyadékkal kell a pudingport elkészíteni, annyi cukor hozzáadásával, ami a tasakon szerepel. Annyi ananászlevet használjunk, amennyink csak van, a maradékot tejjel pótoljuk és így felfõzzük a 3 pudingot. Amikor elkészültünk, akkor az apróra vágott ananászdarabokat az elkészült puding 1/2-be forgatjuk. Megvárjuk, amíg a massza kihûl, majd betöltjük vele a lapokat.
  6. A maradék - ananász nélküli puding kerül felhasználásra a torta bevonásához. Díszítésre használtam még a maradék ananászokat, illetve kakaóport.


A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/03/anan...

sponsored links

Keres?s