ANANÁSZOS-SONKÁS RAKOTT CSIRKEMELL
sponsored links
Hozzávalók 32 x 10 cm-es õzgerincformához:
- 25 dkg vékony szelet, húsos füstölt szalonna
- 70-80 dkg csirkemellfilé
- só, frissen õrölt bors
- 1 doboz konzervananász (kb. 35 dkg)
- 10 dkg vékony szelet sonka
- 13 dkg vékony szelet füstölt sajt
- Az ananászt leszûrtem, késes aprítóval durvára daraboltam.
- A csirkemellet nagyobb kockákra vágtam, sóztam, borsoztam.
- Az õzgerincformát kibéleltem a szalonnával úgy, hogy mindkét oldalán túllógjon.
- Beleraktam a hús felét, az ananász felét, betakartam sonka-, sajt- és szalonnaszeletekkel.
- Ismét csirkemell, ananász, sonka és sajt következett, végül ráhajtottam a túllógó szalonnát.
- A rakottast olajjal vékonyan bekent alufóliacsíkkal letakartam, majd nagyobb tepsibe tettem.
- Annyi vizet öntöttem köré, amennyi a forma feléig ért, és elõmelegített, 180 fokos sütõben az ételt kb. 1,5 óra alatt készre sütöttem.
- A sütõbõl kivéve pár percig pihentettem, majd a formából óvatosan sütõpapírral bélelt tepsire fordítottam.
- Annyi idõre tettem vissza sülni, amíg a szalonna szépen meg nem pirult.
- Burgonyapürével, salátával vagy friss kenyérrel körítve tálaltam.
Háttér most is a Fotókelléktõl, a recept pedig megjelent a Kifõztük gasztromagazin májusi számában.