ANANÁSZOS SAJTTORTA- PINAPPLE CHEESECAKE

2014-01-30

sponsored links



Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
25 dkg kekszmorzsa
1 jó marék pirított mandula
10 dkg vaj

A krémhez:
25 dkg natúr krémtúró
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 ananászkonzerv
2 csapott kanál zselatin
2 dl tejszín

A kekszmorzsához vegyítjük a gorombára darált mandulát, majd leöntjük a megolvasztott vajjal és alaposan összekeverjük.
Egy kapcsos 24 cm átmérújû tortaforma aljára sütõpapírt teszünk, beleszórjuk a vajas kekszmorzsalékot és jó alaposan lenyomkodjuk.
15 perc alatt, 180 C fokon ropogósra sütjük, majd kihûtjük.
Az ananászt leszûrjük, a levét felfogjuk, az gyümölcsöt felkockázzuk, ha szükéges.
A gyümölcsléhez adunk még 4 kanál vizet, belekeverjük a zselatint, majd lassú tûzön felforrósítjuk (vigyázat, ne forrjon).
A tejszínt keményre verjük.
A túrókat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a közben langyosra hûlt zselatinos ananászlevet, majd könnyedén beleforgatjuk a tejszínhabot és az ananászdarabkákat. A krémet 10 percre hidegre tesszük, majd belesimítjuk a tortaformába.
Legalább 4-5 órát hidegen tartjuk, majd a szélét éles késsel körbelazítjuk és tálra csúsztatjuk a tortát.
Pillekönnyû, ízletes, ezzel nem lehet melléfogni, bármilyen eseményen megállja a helyét. 


Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2014/01/ananaszo...

sponsored links

Keres?s