ANANÁSZOS, KÓKUSZOS CSIRKE
sponsored links
Tegnap végeztem a melóhelyen, és azóta lótok-futok. Általában felírom egy cetlire a vásárolni valókat, elintézendõ dolgokat, beírom a telefonomba, hogy még az is figyelmeztessen, aztán a noteszembe.. megyek minden után, csinálom, de mintha nem fogynának a teendõk, hanem nõne a számuk. :) Ma estére már csak döcögök, de legalább a lista nagy része teljesítve. Úgy érzem, nekem továbbra is plusz 24.. vagy legalább 12 óra kéne még egy napba.
Imádtam ma az esõ illatát, annak ellenére, hogy nem a Balcsin töltöm a hétvégét. Jajj de hiányzik már. :) Azért írom a Balcsit, mert ott másak, különlegesek az esõs napok, simogatóak.
A fõzõcske persze a nap meghatározó része volt. Nem is egy ételt készítettem el. Mivel az édes-sósat nagyon szeretem, és már régen ettem, ezért az egyik fogás ananászos, kókuszos, csicseriborsós, chilis, currys szaftos csirke volt. Ennek a receptjét osztom most meg veletek.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
1 ek kókuszolaj
1 üveg csicseriborsó
1 konzerv ananász
2 dl kókusztej
chili
curry
2 db leveskocka
só
õrölt gyömbér
Elkészítés:
A csirkemellet apró darabokra vágjuk és a felforrósított kókuszolajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az ananász darabokat és az ananász konzerv levének a felét. A csirkét ezzel együtt pirítjuk tovább. Hozzáadjuk a a csicseriborsót és kókusztejet, majd belerakjuk a két leveskockát is. Fûszerezzük az ételt a chilivel, curryvel, gyömbérrel és sóval. Hagyjuk rottyanni egyet-kettõt az egészet együtt. Már kész is van.
Szerintem már tudjátok, hogy én nem szoktam köretet enni a húshoz. Aki enélkül nem tudja elképzelni az ebédet vagy vacsorát, az készítsen barna rizst hozzá.
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2014
Igen, bevallom, elfáradtam.. jöhet a megérdemelt pihenke. :)
De elõtte még egy kanállal eszem ebbõl a finomságból. :)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2014
-KcZ-