Ananászos kínai csirke
sponsored links
Teljes ananász õrületben vagyunk. A tisztítás, zsírégetés jegyében ananászt eszünk ananásszal éjt nappallá téve.
Ez egy régi Lajos Mari féle Nõk Lapjás recept, amit most kicsit módosítva megvalósítottam (konzerv helyett friss ananász, konzerv leve helyett ananászlé, liszt helyett keményítõ).
Mi barnarizzsel körítve fogyasztottuk.
Arról nem vagyok meggyõzõdve, hogy ez egy autentikus kínai recept lenne, de hogy mi nagyon szeretjük, az biztos.
Hozzávalók 2 fõre:
25 dkg csirkemell (filézve)
3 evõkanál olívaolaj
2 + 2 teáskanál étkezési keményítõ
1 db ananász
1 dl 100%-os ananászlé
2 dl fehérbor
2 dl húsleves
1., A csirkemellet mossuk, lecsepegtetjük, majd felkockázzuk. Egy kis dobozkába tesszünk 2 teáskanál ...