AmurLamur - Csõben sült amur fehérboros gombamártással

2012-02-05

sponsored links

 

Mindenekelõtt egy kis szösszenet Balázs barátunk tollából, hogy megértsük a helyzetet.

"Ez nem egy mezei amur, ennek a halnak története van!
Egy szeptemberi éjszakán kezdõdött az egész. Kedves cimboráimmal kimentünk az Etyek melletti, Zoltán tóra egy éjszakai pontyozásra. Minden szépen folyt, feldobtuk a sátrakat, fõztünk, piáltunk, ettünk, közben pedig szépen beérett a beetetés. Az elsõ kapás igen agresszív volt, kapásjelzõ visít. Határozott bevágás. Érzem, hogy jóféle. És akkor megmutatta magát az édesvizek torpedója, az amur. Az amur sajátossága, hogy bár a legvadabb édesvízi halak egyike, a fárasztás elsõ 20 mp-ben olyan aktív, mint egy bexanaxozott kõ, simán ki lehet csörlõzni - már ha szerencséd van. Nem volt. Sõt! Az utolsó métereken zsinórszakadás, basszameg az elõke. Pedig szép nagy volt. Ez az eset 5x (!) ismétlõdött meg reggelig, be kellett érnem aznapra egy kisebb hajnali ponttyal. 
 
Hetekig forogtam a témán, rendesen kattogtam, mit rontottam el? Hát kiderült, hogy az amur a hátsó õrlõfogával simán elharapja a monofil elõkezsinórt. Megvolt a megoldás, már csak egy szabad hétvége kellett. Ekkor jött az ötlet: bár igaz, hogy muterom látogat el hozzánk (évente 2x), miért ne vinném ki magammal? Jó lesz az neki, friss levegõ, együtt vagyunk, lehet hogy tetszik is neki, úgyis max. 13.00-ig leszünk kint. Így is lett, hajnalban ki a tóra, egyik bot pontyra, a másik amurra. A pontyozó botra felváltva jöttek a kárászok, pontyok, de a másik meg sem rezdült. Egészen 12.45-ig. Ugyanaz a kapás, minden ugyanaz! Csak most mûködött a rendszer! 20 perc fárasztás után szákban a nagy fehér, a kötögetésbõl felpattanó muter ügyesen megmerítette." 
 
Azért be kellett verni néhány üveg bort hogy ez a cím összejöjjön, mentségemre legyen én ellene ...

Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2012/02/05/amurlamu...

sponsored links

Keres?s