Amikor Hugh vega lett - legalábbis egy nyárra
sponsored links
Ma végre nálunk is elkezdték vetíteni a River Cottage Veg Every Day címû sorozatának az epizódjait. (Megjegyzem, Nigellának is van új sorozata, nem feltétlenül kéne a 10-15 éves cuccokat nyomatni harmincadjára.)
Nem vagyok vegetáriánus, sõt ellenzek mindenféle hiánytáplálkozást, bármi is legyen az ideológia mögötte. Fõleg amikor gyerekekre kényszerítik.
Nyilván nem értendõ arra az esetre, amikor valaki betegségbõl, intoleranciából vagy allergiából adódóan kénytelen elhagyni bizonyos ételeket vagy ételcsoportokat.
És nyilván nem fogok senkivel vitatkozni azon, mit akar megenni, mit nem, vagy mi a gondolati háttere.
Viszont Hugh nem is mondja, hogy ez a táplálkozás lenne az egyetlen üdvözítõ megoldás, csak gondolta, kipróbálja egy nyáron át a húsnélküliséget. Persze ilyenkor ez valóban sokkal könnyebb, a sok friss zöldség és gyümölcs egyébként is kínálja ezt a fajta megoldást.
Idõrõl idõre egészen biztosan mindenkinek vannak valamilyen korszakai, amikor ezt vagy azt nem eszik, vagy pont hogy igen. Nekem például volt olyan, amikor kilószámra ettem a kivit az egyik télen, de tényleg szó szerint. Aztán azóta sem.
Hugh-nak abban is igaza van, hogy mennyire kreatívvá teszi az embert a konyhában a hús nélküli fõzés.
Ugyan nekünk nincs tengerünk és a partján gyûjthetõ moszat meg tengeri spárga (sziksófû), de ettõl még simán ki lehet próbálni. Nem mondom, hogy egész nyáron nem fogok húst enni.
A spárga a kedvenceim közé tartozik, sajnos elég rövid a szezonja, viszont ilyenkor tényleg hajlandó vagyok akár mindennap megenni valamilyen formában.
SPÁRGÁS LEPÉNY ÁFONYÁVAL
500 g leveles tészta
500 g zöld spárga ...