Amikor félkész kaja kerül a konyhámba...

2012-01-17

sponsored links



Arra, hogy miféle elveket vallok a fõzéssel kapcsolatban, nem kell külön szót pazarolni, tekintve, hogy a receptek magukért beszélnek. Szerintem. :)
Vannak azonban elhajlások. Bevallom töredelmesen, néha rákívánok a két sarokra lévõ Burger Kinges kajára is. És a kifõzdei kínai is jöhet, úgy évente 1-2 alkalommal persze. :) És igen, szoktam pizzát is rendelni. Szóval, nem vagyok azért én sem konyhai robot, és bizony, a 21. század rohanós gasztronómiai szokásai engem is érintenek.
Amikor fõzök, akkor azonban igyekszem mindent magam elkészíteni. A pékáru mondjuk ez alól kivételt képez, mivel annak nagyon-nagyon ritkán állok neki. Kis mennyiségben kenyeret, vagy zsömlét süni nem lehet. Ha meg azt veszem, hogy egy hét alatt nálunk összesen kb. egy fél kiló rozskenyér fogy, akkor tényleg nem látom sok értelmét magam nekiállni. Bár biztos, ezt is le lehet fagyasztani, de még nem próbáltam.
Szóval ezt leszámítva többnyire mindent magam kutyulok ki. Néha azonban mégis betéved a konyhámba egy-két félkész étel, vagy valami hasonló.
Az egyik ilyen, amit Angliából importál számomra egy családtag, az a curry szósz, paszta, vagy nevezzük, aminek akarjuk. Kint ugyebár tobzódnak a boltok a mindenféle félkész kajákban, az inidai és thai ételek pedig az egyik alapot képezik. Így a currykbõl természetesen nincs hiány. Mivel én meg imádom az indiait, ezért szoktam kapni pár üveggel idõrõl idõre. A gond ezekkel csak az, hogy mivel Uramparancsolóm annyira nem rajong a túl fûszeres ételekért, leginkább csak én fogyasztom. És a kisebb üvegek is 4 fõs adagokat takarnak, 4 napig meg én sem eszem ugyanazt, felbontva meg már nem áll el sokáig.
Szóval, úgy két hete megbontottam az egyik ilyen currys üveget, isteni ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2012/01/amikor-f...

sponsored links

Keres?s