Amikor a sült galamb a szádba repül
sponsored links
tejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes
Amikor kislány voltam, nagymamámnál a kedvenc ételem a rántott galamb volt. Emlékeimben pazar ételként élt, de felnõtt koromból sokáig kimaradt.
Vidéken régen gyakori volt a galambtartás, hasonlóan más szárnyasokhoz. Nem csak postagalambokat tartottak, hanem házi galambot, melyeket kifejezetten étkezési célra tenyésztettek. Ezeknek közük sincsen a nagyvárosi repülõ patkányokhoz (nem is javaslom, hogy valaki ilyen forrásból szerezze be a mindennapi betevõ galambját). A galambtartásról még népdal is megemlékezik:
Nyissuk ki a galambházat,
hogy a kis galamb kiszálljon.
Szálljon ki a sík mezõre,
ott talál majd legelõre.
De hogyha a sas üldözi,
ismét be kell bocsátani.
Gyere haza, kis galambom ...