Amikor a köret a sztár
sponsored links
Néha, amikor új receptekkel kísérletezek, megesik, hogy pont az a fogás okozza a legnagyobb meglepetést, amitõl semmi különlegeset nem várok. Ma például a levesrõl gondoltam, hogy ütõs lesz, erre, habár az íze nagyon jó volt, egy fényképet már nem bírt volna el. :) Akadnak ilyenek is. :)
A mai nap meglepetése a köret volt. Egyszerûen fenomenális, nem tudok rá mást mondani. Csak azt sajnálom borzasztóan, hogy nem használhattam kéksajtot, amit eredetileg írt a recept, mert az Uram azt nem szereti. De tuti csinálok magamnak majd külön kéksajtosat legközelebb.
Ez a fogás gyakorlatilag egy mustáros sajtszószban sült karfiol. Mi köretként ettük, de önmagában is megállja a helyét (sõt!), húsmentes napon vagy épp vacsorára is ideális.
Muszáj kipróbálni kategóriás. :) Szerintem csinálok lassan egy ilyen fület a blogon lassan. :)
A recept úgy írta, hogy süssük 20 percig a karfiolt sütõben alufóliával letakarva, de szerintem ugyanezt a hatást érjük el, ha pár percig elõfõzzük. Bár így mondjuk nem kellett feleslegesen plusz egy edényt koszolni. :)
(a karfiol a valóságban is ilyen szép narancssárga színû lett a vörös cheddarnak köszönhetõen)
Sajtos-mustáros sült karfiol