Amikor a citrom találkozik a lazaccal...
sponsored links
....az egy remek barátság kezdete. Fõleg ha mellette találkozik egy kis fehérborral, rozmaringgal és mustármaggal is. Én ilyennek álmodtam meg a citromszószomat miközben a boltban mászkálva próbáltam kitalálni a vacsorát. Olyat, ami kihívás, de ugyanakkor nem túlságosan melós. Nem volt kedvem például csirkét darabolni, krumplit pucolni, vagy ilyesmi. A szeletenként csomagolt lazac pont kapóra jött (bár méregdrága volt), a gyönyörû citromok láttán pedig beugrott egy negyed üveg fehérbor a hûtõajtóban, egy nemrég beszerzett csomag barna mustármag, és két tojássárgája, amit egy nappal ezelõtt tettem el, mert csak a fehérjéket használtam. Sok helyen olvastam már sokféle citromszósz receptet, de egyik sem tetszett meg túlságosan, úgyhogy összeraktam a fentieket és örök barátság köttetett, vagyis a szósz remek lett, tényleg.
Roston sült lazac citromszószos pappardellével (hozzávalók - 2 fõre):
2 szelet lazacfilé + só, bors, olívaolaj
250 g pappardelle
1 citrom leve és lereszelt héja
2 tojássárgája
1 dl fehérbor
1 csapott ek barna mustármag ...