Ami majdnem kimaradt: Csípõs rákleves cérnametélttel

2014-06-05

sponsored links



Szülinapom környékén általában készíteni szoktam valami  garnélásat, mert imádom a rákot. Az idén sem volt ez másképp, most egy jó csípõs garnélás levest fõztem, de az idén majdnem elfelejtettem a megírását. Ez a leves 31-én vacsorára készült,  csak nekem :), mert családtagjaimat hiába invitáltam.

Hozzávalók: 25 dkg mirelit koktélrák (glazúrjég nélkül 20 dkg), 1-2 evõkanál olaj, 3-4 gerezd frissen reszelt fokhagyma, kis csokor petrezselyemzöld egészen apróra vágva, só, ételízesítõ, chilipor, 1,2 liter forró víz, 4-5 dkg 8 tojásos cérnametélt.

A koktélrákot szûrõben forró víz alá tartottam, hogy mielõbb felengedjen, aztán alaposan kinyomkodtam belõle a vizet. Kevés olajat hevítettem, beledobtam a rákocskákat, reszelt fokhagymát, sót, ételízesítõt, chiliport, és addig pirítottam, míg az alatta keletkezett lé teljesen elpárolgott. Ekkor felöntöttem forró vízzel, beletettem a petrezselyemzöldet, újraforrás után beleraktam a cérnametéltet, 6-7 percig fõztem és máris ehettem. 

Amikor elkezdtem sütni a rákot Apa ijedten szaladt a konyhába, hogy mi ez a furcsa szag? - mert ugye a ráknak megvan a maga jellegzetes illata.  Megnyugtattam, hogy csak az én rákom, de ne idegeskedjen nem kell belõle ennie :). Õ és Legkisebbikem csikóstokányt kaptak csirkébõl.



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/06/ami-majdn...

sponsored links

Keres?s