Amerikai sütõtökös keksz
sponsored links
Amikor sütõtököt sütök, biztosan marad meg egy kevés, ami nem fogy el. Ezért legutóbb is egy puha édes kekszet készítettem belõle. Egy amerikai oldalon találtam a receptet. Igazán egyszerû, nem igényel sok idõt sem. Az a jó benne, hogy nem az a fogbeletörõs fajta keksz, mert bizony azt nem kedveljük.
A recept megjelent a Kifõztük magazin novemberi számában is.
A fûszereket a sütihez a Fûszerész webshop biztosította.
Hozzávalók 24 db-hoz
*26 dkg liszt
*1 csapott tk sütõpor
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 csipet só
*1 csapott ek mézes sütemény fûszerkeverék
*20 dkg barnacukor
*2 nagyobb tojás
*1,2 dl olaj
*21 dkg sült, áttört sütõtök
A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd az olajjal és az áttört sütõtökkel. Beleforgatjuk a sütõporral, szódabikarbónával, sóval, fûszerkeverékkel elkevert lisztet.
A masszából fél fagylaltos kanálnyi adagokat halmozunk a sütõpapíros tepsibe egymástól távolabb, mert sütés közben terülnek. Kézzel kicsit elsimítjuk a tetejét.
170 fokos sütõben hõlégkeveréssel 18 perc alatt készre sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
A puha kekszeket tepsin hagyjuk teljesen kihûlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.