Amerikai paradicsomleves
sponsored links
Hozzávalók: 8 dl marha alaplé (idõ hiányában : kockából), 10 dkg sárgarépa, 20 dkg édesburgonya, 1 kisebb fej hagyma, 2 evõkanál szõlõmagolaj, 10 dkg sûrített paradicsom, 80 dkg hámozott, darabolt konzervparadicsom, 1 mokkáskanál bazsalikom (én elhagytam, mert nem kedvelem), 1 mokkáskanál chilipehely, 2 evõkanál kókuszvirág cukor, himalája só
Elkészítése: a marha alaplében fõzzük puhára a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát. Amíg a zöldségek puhulnak, az olajon pároljuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a sûrített paradicsomot, picit süssük át, hogy ne legyen nyers íze.Öntsük hozzá az egész paradicsomkonzervet, pici vizet adjunk hozzá, amivel kiöblítjük a konzervdobozt (kb. 0,5 dl). Hintsük meg a bazsalikommal és a chilipehellyel. Merjünk rá a marha alaplébõl néhány merõkanálnyit. Fõzzük kis lángon, 15-20 percig. Kanalazzuk a paradicsomos alapot a sárgarépás-édesburgonyás alápléhez és merülõ mixerrel daráljuk simára. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, cukrozzuk.
A tálaláshoz: pár szelet szénhidrátcsökkentett kenyérszelet, 20 dkg reszelt mozzarella. A kenyérszeleteket sütõben megpirítjuk, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük még pár percre, hogy a sajt rá tudjon olvadni.
Forrás: WITCH, No Salty