Amerikai palacsinta mézes kékáfonyával
sponsored links
Nemrég kaptunk egy kedves emailt Fodrival a Bálint Cseppektõl, miszerint szívesen vennék, ha tesztelnénk a termékeiket, melyeknél egy újfajta eljárással, a fagyasztva szárítással õrzik meg a gyümölcsök és zöldségek eredeti vitamintartalmát és ízét. A kékáfonyát próbáltuk ki amerikai palacsintába foglalva, és az eredmény minden képzeletet felülmúlt. Alapjáraton is nagy palacsintarajongó vagyok, az áfonyát viszont csak ritkán volt alkalmam eddig használni. A szárított áfonyaszemek a méztõl újra kivirultak a sütés után pedig nem sokban különbözött ?friss? társától sem ízét, sem külsejét tekintve.
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 db egész tojás és 1 sárgája
- 1 tojásfehérje
- 100 g vaj
- 1 evõkanál méz
- 40 g porcukor
- 400 g liszt
- 1 sütõpor
- 50 g fagyasztva szárított kékáfonya a Bálint Csemegétõl
A kékáfonyát meglocsoljuk mézzel és összekeverjük ( a díszítéshez hagyhatunk ki pár szemet). Ezután összekeverjük a hozzávalókat: a tejet, a 2 tojást és az egy darab tojássárgáját, az olvasztott vajat, a mézet, porcukrot, majd hozzászitáljuk a sütõporral elkevert lisztet. Hûtõben pihentetjük legalább másfél órát, végül habbá verjük a tojásfehérjét és a mézes áfonyával együtt beleforgatjuk a tésztába. Üres, forró serpenyõben kis lángon aranybarnára sütjük a palacsintát. Feltornyozva, mézzel meglocsolva és áfonyával díszítve tálaljuk.