Amerikai palacsinta II.
sponsored links
Szerepelt már amerikai palacsinta a blogon (itt), az azt hiszem a Jamie Oliver-féle verzió, ez pedig Nigella süteményes könyvébõl van. Ez az egyszerûbb, mert szét sem kell hozzá választani a tojásokat, csak minden hozzávalót kimérni egy tálba, és turmixgéppel, vagy kézi habverõvel összekeverni.
A juharszirup és a ropogósra sütött szalonna pedig tényleg tök jól illenek az amúgy elég semleges ízû palacsintához. És a juharszirup sokkal kevésbé édes, mint vártam. Arra vajon hogy jöttek rá, hogy a juharszirup finom édes? Mert nem ám annyi, hogy megcsapolják a juharfát, és máris ott a mézszerû folyadék, koncentrálni kell, 40 liter fa nedvbõl lesz 1 liter szirup. Ez azért nem a véletlen mûve, mint bedugni egy botot egy méhkasba és konstatálni, hogy a méheken kívül édes ragacsos valami is van rajta.
Hozzávalók:
- 22,5 dkg liszt
- 1 evõkanál sütõpor
- 1 teáskanál cukor
- 3 dkg vaj megolvasztva
- 2 tojás
- 3 dl tej ...