Amerikai palacsinta II.

2012-01-14

sponsored links

PALACSINTA1

Szerepelt már amerikai palacsinta a blogon (itt), az azt hiszem a Jamie Oliver-féle verzió, ez pedig Nigella süteményes könyvébõl van. Ez az egyszerûbb, mert szét sem kell hozzá választani a tojásokat, csak minden hozzávalót kimérni egy tálba, és turmixgéppel, vagy kézi habverõvel összekeverni.

A juharszirup és a ropogósra sütött szalonna pedig tényleg tök jól illenek az amúgy elég semleges ízû palacsintához. És a juharszirup sokkal kevésbé édes, mint vártam. Arra vajon hogy jöttek rá, hogy a juharszirup finom édes? Mert nem ám annyi, hogy megcsapolják a juharfát, és máris ott a mézszerû folyadék, koncentrálni kell, 40 liter fa nedvbõl lesz 1 liter szirup. Ez azért nem a véletlen mûve, mint bedugni egy botot egy méhkasba és konstatálni, hogy a méheken kívül édes ragacsos valami is van rajta.

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg liszt
  • 1 evõkanál sütõpor
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg vaj megolvasztva
  • 2 tojás
  • 3 dl tej ...

Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2012/01/amerika...

sponsored links

Keres?s