Amerikai palacsinta
sponsored links
Eddig még sosem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam, illetve megkóstoljuk ezt, az egy idõben nagyon népszerû és jellegzetesen amerikai édességet.
Ma sütöttem párat, aztán levontam a következtetéseimet:
- a mi vékony palacsintánk legalább is megszokottabb
- sok idõt vesz igénybe, amíg megfelelõ mennyiség elkészül
Nem volt rossz, de nem fogom sûrûn megsütni:)
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg vaj
6 dl tej
2 tojás
1 csomag sütõpor
2 evõkanál kristálycukor
csipetnyi só
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a sütõporral, a cukorral és a csipetnyi sóval. Az olvasztott vajat öntsük a lisztes keverékhez, a langyos tejjel együtt. Ezután üssük bele a tojásokat. Keverjük csomómentesre a tésztát, és hagyjuk állni tíz percet.
Kenjünk ki olajjal egy serpenyõt, hevítsük fel jó forróra, és kis adagokban süssük ki a tésztát. Nem kell annyit a serpenyõbe önteni, mint a hagyományos palacsintánál. Ha megsült, tálaljuk vajkockával, juharsziruppal, bármilyen lekvárral, vagy krémmel.