Amerikai palacsinta
sponsored links
Csináltam már, csak akkor másik recepttel dolgoztam. Ez most a nosalty-ról indult, aztán kicsit alakult, de tökéletes lett, habos könnyed és hidegen is élvezhetõ, ez marad az állandó versenyzõ ebben a témában;)
Amerikai palacsinta
1 tasak sütõpor
csipet só
2 dkg porcukor
3 dl tej
1 tojás
2 dkg vaj
A száraz hozzávalókat összekeverjük. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást, és elkezdjük keverni. Apránként adagoljuk a tejet, hogy szép sima legyen. (Lehet, hogy nem kell ennyi tej, függ a tojás méretétõl, a liszt minõségétõl, meg persze a holdállástól is). Ezután száraz serpenyõben kis adagokkal kisütjük. (Mikor kezd lyukacsos lenni a teteje, akkor kell megfordítani. Nálunk 12 db lett a fenti adagból. És ezúttal epres joghurttal ettük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást, és elkezdjük keverni. Apránként adagoljuk a tejet, hogy szép sima legyen. (Lehet, hogy nem kell ennyi tej, függ a tojás méretétõl, a liszt minõségétõl, meg persze a holdállástól is). Ezután száraz serpenyõben kis adagokkal kisütjük. (Mikor kezd lyukacsos lenni a teteje, akkor kell megfordítani. Nálunk 12 db lett a fenti adagból. És ezúttal epres joghurttal ettük.