Amerikai palacsinta

2014-06-21

sponsored links




Hozzávalók 15 darabhoz

A palacsintatésztához
200 g liszt
2 tojás
1 evõkanál cukor
csipet só
40 g olvasztott vaj
1/2 csomag sütõpor
300 ml tej

A málnaöntethez
200 g málna
1 evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál étkezési keményítõ

A tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hûtött olvasztott vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben elõzõleg elvegyítettük a sütõport, végül a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
Fél órát pihentetjük, majd száraz, azaz olajjal nem kikent palacsintasütõben, közepes lángon megsütjük.
Egy palacsintához 2-3 evõkanál palacsintatésztát adagolunk. Elõször az egyik oldalát sütjük meg, majd amikor légbuborékok képzõdnek a felszínén, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
A málnaöntethez a gyümölcsöt a cukorral és a vaníliával lábosba mérjük, felforraljuk és forrástól számított egy-két percig fõzzük. Kevés hideg vízben feloldjuk a keményítõt, a málnához öntjük és kevergetve besûrítjük. Még forrón szitán áttörjük, hogy a magok kikerüljenek belõle.
A málnaöntettel vagy bármilyen más gyümölcsöntettel, gyümölccsel vagy juharsziruppal kínáljuk.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/06/amerik...

sponsored links

Keres?s