Amerikai palacsinta, forró meggy öntettel

2014-04-14

sponsored links

Nem, ez nem a mai reggelink volt. Hétvégén készítettem, de annyiból egyszerû volt, hogy péntek este bekevertem a palacsinta tésztát, a meggy öntetet pedig felfõztem, így másnap csak fel kellett melegíteni illetve a tésztát kisütni. Gyorsan el lehet vele készülni, így mindenkinek ajánlom, hogy nyugodtan vágjon bele, így legalább nem lesz unalmas a reggeli menü.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ, nekem most volt még tavalyról fagyasztott meggyem. A palacsinta tészta, pedig nagyon egészséges, mert tele van lassan szívódó szénhidráttal.








Amerikai palacsinta, forró meggy öntettel:
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
100 g zabliszt
100 g tk. tönköly búzaliszt
50 g apró zabpehely
2,5 dl tej
2 nagy tojás
1 tk. só
1 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj
1 citrom reszelt héja
1 tk. sütõpor

Forró meggy öntethez:
1/2 kg magozott meggy (friss vagy fagyasztott)
2 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj

Elkészítés:
A palacsinta tészta hozzávalóit tegyük turmixgépbe és keverjük simára. Tegyük hûtõbe vagy süssük ki azonnal.
A meggyet fõzzük kb. 20 percig közepes lángon a cukorral és a fahéjjal. Egy picit sûrûsödni fog, de nem is kell, hogy pudingos vagy lekváros állaga legyen, mert így az öntetet kicsit beszívja a tészta és nagyon finom savanykás meggy íze lesz.
Kiváló reggeli!








Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/04/ameri...

sponsored links

Keres?s