Amerikai krémes ?
sponsored links
Múlt pénteken sok dolgom volt, másnapra vártam a húgomékat és anyut, ilyenkor takarítás, ebéd elõkészületek, mert 8 fõre azért tervezni kell. :) Mire végeztem este lett és a délelõtt kisütött diós ikercsigákon kívül nem volt semmi krémes sütemény. Tébláboltam a konyhában, hogy merjem vagy sem, mikor fogok végezni, aztán nekiálltam, mert valahol a régi emlékeimbõl könnyen elkészíthetõnek rémlett. Szóval negyed 10-kor beizzítottam a sütõt. :)) Nem hazudok, 11-kor már készen pihent a hûtõben!!! Azt még nem is írtam, hogy egyszerûen mennyei, olyan sikert arattam vele, hogy a húgomnak két napra rá, meg kellett sütnie a családjának! :) Igazából szavakba sem tudom önteni milyen finom és egyszerû ez a sütemény!
Nem vagyok egy diplomás süteményszeletelõ, úgyhogy nézzétek el nekem, ha néhol dülöngélnek a kockák! :)
Tészta hozzávalói 29x24-es tepsihez (a belsõ részét mértem):
- 7 tojás sárgája
- 150 g kristálycukor
- 120 ml víz víz
- 2 evõkanál olvasztott vaj
- 200 g liszt
- 1 csomag sütõpor
- 2 evõkanál kakaó
Krém hozzávalói:
- 7 tojás fehérje
- 10 evõkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 2 csomag Dr.Oetker-es habfixáló
- 3 evõkanál porcukor
Na errõl beszéltem, kissé berúgott a jobb szélsõ..., vagy én?? :D |
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütõporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk.
- Sütõpapiros tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
- Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet.
- A pudingport lábosba egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sûrû krémet fõzünk.
- A tojások fehérjét a cukorral addig verjük amíg a cukorszemek, szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk.
- A pudingot még forrón kell a habhoz keverni, majd a sütõbõl kivett tésztára kenjük és visszadugjuk a sülni még 15 percre.
- Mikor teljesen kihûlt, a tejszínhabot a cukorral és a habfixálóval a tasakon lévõ utasítás szerint felverjük.
- Csillagcsõrös nyomózsákba töltjük és megmintázzuk a sütemény tetejét.
- De simán rá is kenhetjük és a legtetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
Nem lett kis adag, de az utolsó morzsáig elfogyott,
sõt, fogalmazhatnék úgy is, hogy kevés lett! :)
Jó étvágyat!