Amerikai krémes ?

2014-03-20

sponsored links

Múlt pénteken sok dolgom volt, másnapra vártam a húgomékat és anyut, ilyenkor takarítás, ebéd elõkészületek, mert 8 fõre azért tervezni kell. :) Mire végeztem este lett és a délelõtt kisütött diós ikercsigákon kívül nem volt semmi krémes sütemény. Tébláboltam a konyhában, hogy merjem vagy sem, mikor fogok végezni, aztán nekiálltam, mert valahol a régi emlékeimbõl könnyen elkészíthetõnek rémlett. Szóval  negyed 10-kor beizzítottam a sütõt. :)) Nem hazudok, 11-kor már készen pihent a hûtõben!!! Azt még nem is írtam, hogy egyszerûen mennyei, olyan sikert arattam vele, hogy a húgomnak két napra rá, meg kellett sütnie a családjának! :) Igazából szavakba sem tudom önteni milyen finom és egyszerû ez a sütemény!
Nem vagyok egy diplomás süteményszeletelõ, úgyhogy nézzétek el nekem, ha néhol dülöngélnek a kockák! :)
 
 

Tészta hozzávalói 29x24-es tepsihez (a belsõ részét mértem):
  • 7 tojás sárgája
  • 150 g kristálycukor
  • 120 ml víz víz
  • 2 evõkanál olvasztott vaj
  • 200 g liszt
  • 1 csomag sütõpor
  • 2 evõkanál kakaó

Krém hozzávalói:

  • 7 tojás fehérje
  • 10 evõkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej

A tetejére:
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag Dr.Oetker-es habfixáló
  • 3 evõkanál porcukor

Na errõl beszéltem, kissé berúgott a jobb szélsõ..., vagy én?? :D
 
 Elkészítés:
  1. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütõporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk.
  3. Sütõpapiros tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
  4. Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet.
  5. A pudingport lábosba egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sûrû krémet fõzünk.
  6. A tojások fehérjét a cukorral addig verjük amíg a cukorszemek, szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk.
  7. A pudingot még forrón kell a habhoz keverni, majd a sütõbõl kivett tésztára kenjük és visszadugjuk a sülni még 15 percre.
  8. Mikor teljesen kihûlt, a tejszínhabot a cukorral és a habfixálóval a tasakon lévõ utasítás szerint felverjük.
  9. Csillagcsõrös nyomózsákba töltjük és megmintázzuk a sütemény tetejét.
  10. De simán rá is kenhetjük és a legtetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
Nem lett kis adag, de az utolsó morzsáig elfogyott,
sõt, fogalmazhatnék úgy is, hogy kevés lett! :)
 
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/03/am...

sponsored links

Keres?s