Amerikai fahéjas csiga, vagyis Cinnaroll / Cinnaroll, cinnamon roll cake

2015-04-26

sponsored links


Úgy döntöttem, hogy miután olyan sokszor elkészítettem már a finom omlós sütit, a Cinnamon roll cake-et, ideje nekiállni az eredeti verziónak. A süti, amire hivatkozok, ennek a csigának a butított , gyorsított változata. Most, hogy már mindkettõt ismerem, állítom, hogy a gyors verzió ízben tökéletesen hozza az élményt, állagban viszont ez jobb, mégiscsak foszlós kalácstészta. :)

Nem, nem másoltam sehonnan a receptet. A tészta a saját, mindig használt kalácstésztám, a krém pedig a sütemény krémje, eredetileg is ezt használják.

A látszat ellenére ez nem sima fahéjas csiga, sokkal több annál. Igazán foszlós, puha, szaftos, és õrjítõen fahéjas. Mindjárt kiderül, miért.

Tészta

600 g liszt
60 g lágy vaj ...

Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2015/04/ameri...

sponsored links

Keres?s