Amerikai fahéjas csiga (Cinnabon)

2012-05-14

sponsored links



Ismeritek? Kellene:) Az elõzõ bejegyzés fõszereplõje, a gyors változatú fahéjas csiga, csak elõfutára volt az igazi, az eddigi legfinomabb csigámnak! A vörös bársony torta után erre a mûvemre vagyok a legbüszkébb. Olyan régóta kívánom már a kelt csigát, de ugyanannyira nehéz is volt magam rávenni. Mert az elsõ, és mert olyan sok idõ kell neki. És mert... nincs több mert, most már magamtól is szégyelltem és a váratlanul beütõ szabad szombatot kihasználtam. A lényeg az volt, hogy kelt fahéjas csiga. Aztán kutakodtam, és amint megláttam Jadenél, tudtam, hogy ez az amire igazán vágyok!

Hozzávalók: 16 nagy vagy 14 nagy és a széleken több kisebb csigához:)
A tésztához:
2,5 dl tej
2,5 teáskanál szárított élesztõ
10 dkg cukor
8 dkg vaj
csipetnyi só
2 tojás
60 dkg liszt

A töltelékhez:
5 dkg puha vaj ...

Folytats a blogon ... gasztroemi.blogspot.com/2012/05/ameri...

sponsored links

Keres?s