Amerikai almatorta

2015-03-10

sponsored links


   Ez egy izgalmas almatorta, mert végigizgultam azt az egy órát amíg elkészült. Az alma fele sütési idõ után ujjnyi levet engedett. Rotyogott rendesen. Nagyon úgy tûnt, hogy ebbõl nem lesz karamellizálódás. A tészta szélét körbe fellazítottam egy késsel, hogy legyen  rés ahol esetleg  el tud párologni egy kis lé. A tetejét le kellett takarnom duplán sütõpapírral, mert az hamarabb sül, megégett volna. Kitartás kell ehhez a sütihez, de megéri, mert finom. Én a kapott recept szerint készítettem, de egy kissé édes, elég a tésztájába 15 dkg cukor is bõven. Következõ alkalommal õrölt fahéjjal még megbolondítom, az csak jót tesz neki.
  
  Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, ? tasak sütõpor, csipet só; a töltelékhez: 85 dkg ...

Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2015/03/amer...

sponsored links

Keres?s