Amerikai almatorta
sponsored links
Ez egy izgalmas almatorta, mert végigizgultam azt az egy órát amíg
elkészült. Az alma fele sütési idõ után ujjnyi levet engedett. Rotyogott
rendesen. Nagyon úgy tûnt, hogy ebbõl nem lesz karamellizálódás. A tészta
szélét körbe fellazítottam egy késsel, hogy legyen rés ahol esetleg el tud párologni egy kis lé. A tetejét le
kellett takarnom duplán sütõpapírral, mert az hamarabb sül, megégett volna.
Kitartás kell ehhez a sütihez, de megéri, mert finom. Én a kapott recept szerint
készítettem, de egy kissé édes, elég a tésztájába 15 dkg cukor is bõven. Következõ alkalommal õrölt fahéjjal még megbolondítom, az csak jót tesz neki.
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20
dkg cukor, 3 tojás, ? tasak sütõpor, csipet só; a töltelékhez: 85 dkg ...