Amaréna meggy

2014-07-16

sponsored links





Ez a recept is megjelent a júliusi Kifõztük magazinban, az újság ingyenesen letölthetõ az oldalról!

Hozzávalók
  • 1 kg kimagozott meggy
  • 80 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 teáskanál õrölt fahéj
  • 2 teáskanál színtelen mandulaaroma
A hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, hûvös helyen állni hagyjuk. 
Gyakran átkeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Amikor ez megtörtént, zárható üvegekbe szedjük és felhasználásig a hûtõben tároljuk.
Ha gyerekek nem esznek belõle, akkor kiegészíthetjük 1 dl rummal vagy konyakkal is.
Fagylaltokra, süteményekbe használjuk ízesítõként.

Tipp: ha nem kapunk friss meggyet, akkor fagyasztottból is elkészíthetõ ez a különleges csemege.

Folytats a blogon ... www.mohakonyha.hu/2014/07/amarena-meg...

sponsored links

Keres?s