Amaréna meggy
sponsored links
Ez a recept is megjelent a júliusi Kifõztük magazinban, az újság ingyenesen letölthetõ az oldalról!
Hozzávalók
- 1 kg kimagozott meggy
- 80 dkg kristálycukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 teáskanál õrölt fahéj
- 2 teáskanál színtelen mandulaaroma
A hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, hûvös helyen állni hagyjuk.
Gyakran átkeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Amikor ez megtörtént, zárható üvegekbe szedjük és felhasználásig a hûtõben tároljuk.
Ha gyerekek nem esznek belõle, akkor kiegészíthetjük 1 dl rummal vagy konyakkal is.
Fagylaltokra, süteményekbe használjuk ízesítõként.
Tipp: ha nem kapunk friss meggyet, akkor fagyasztottból is elkészíthetõ ez a különleges csemege.