Amaréna meggy
sponsored links
Marisz57 oldalán találtam ezt a különlegességet amirõl eddig még csak nem is hallottam. Süteményekbe krémekbe használják ezt a finomságot . Most én is elkészítettem kevés alapanyagból , ha ízlik akkor jövõre nagyobb mennyiségbõl készítem !( Az aroma mennyiségét én csökkentettem!)
Hozzávalók: 1/2 kg meggy, 1/2 kg cukor, 1 tk vanília aroma, 1 tk mandula aroma,
Elkészítése: Szerencsém volt mert boltunk elõtt árul egy õstermelõ és egészen friss gyümölcsöt tudtam venni! Megmostam a meggyet magját kiszedtem, gyümölcsöt tálba raktam ráöntöttem a cukrot amivel összekevertem , ezután tettem hozzá a kétféle aromát. Az egészet átforgattam papírtörlõvel letakarva a hûtõszekrény alsó polcára pakoltam mindennap kanállal megkevertem és harmadik napon raktam tisztított üvegekbe amit folpackkal és fedõvel jól lezártam. Hûtõbe pakoltam. ( 3 üveg lett a negyedikbe csak egy kis lé jutott, de valamihez azt is feltudom majd használni, remélem!) Természetesen kicsit megkóstoltam ami nagyon finom és remélem az idõ elõrehaladtával még finomabb lesz!
Hozzávalók: 1/2 kg meggy, 1/2 kg cukor, 1 tk vanília aroma, 1 tk mandula aroma,
Elkészítése: Szerencsém volt mert boltunk elõtt árul egy õstermelõ és egészen friss gyümölcsöt tudtam venni! Megmostam a meggyet magját kiszedtem, gyümölcsöt tálba raktam ráöntöttem a cukrot amivel összekevertem , ezután tettem hozzá a kétféle aromát. Az egészet átforgattam papírtörlõvel letakarva a hûtõszekrény alsó polcára pakoltam mindennap kanállal megkevertem és harmadik napon raktam tisztított üvegekbe amit folpackkal és fedõvel jól lezártam. Hûtõbe pakoltam. ( 3 üveg lett a negyedikbe csak egy kis lé jutott, de valamihez azt is feltudom majd használni, remélem!) Természetesen kicsit megkóstoltam ami nagyon finom és remélem az idõ elõrehaladtával még finomabb lesz!