Amaréna meggy

2014-07-01

sponsored links

Marisz57 oldalán találtam ezt a különlegességet  amirõl eddig még csak nem is hallottam. Süteményekbe krémekbe használják ezt a finomságot . Most én is elkészítettem  kevés alapanyagból , ha ízlik akkor jövõre nagyobb mennyiségbõl  készítem !( Az aroma mennyiségét én csökkentettem!)
                                                                                  

Hozzávalók: 1/2 kg  meggy, 1/2 kg cukor, 1 tk  vanília aroma, 1 tk  mandula aroma,
Elkészítése: Szerencsém volt mert boltunk elõtt árul egy õstermelõ és egészen friss gyümölcsöt tudtam venni! Megmostam  a meggyet magját kiszedtem, gyümölcsöt tálba raktam  ráöntöttem a cukrot  amivel összekevertem , ezután tettem hozzá a kétféle aromát. Az egészet átforgattam  papírtörlõvel letakarva a hûtõszekrény alsó polcára pakoltam mindennap kanállal megkevertem és harmadik napon raktam  tisztított üvegekbe amit folpackkal és fedõvel jól  lezártam. Hûtõbe pakoltam. ( 3 üveg lett a negyedikbe csak egy kis lé jutott, de valamihez azt is feltudom majd használni, remélem!) Természetesen kicsit megkóstoltam ami nagyon finom és remélem az idõ elõrehaladtával még finomabb lesz!

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s