Amaréna meggy
sponsored links
Évek óta készítem már az amaréna meggyet ? Moha receptje alapján a Kifõztükbõl ?, most végre felkerül a blogra is. Nagyon szeretem, süteményekbe, desszertekbe, fagyikba szoktam felhasználni, isteni íze van, és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Pici tartósítószert is teszek bele, így kerül a kamrapolcra. ??? Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 2 kg meggy (tisztítva, magozva mérve)
- 1,6 kg cukor
- 2 vaníliarúd
- 2 teáskanál õrölt fahéj
- 4 teáskanál színtelen mandulaaroma
- késhegynyi nátrium-benzoát
- 1/2 dl rum (elhagyható)
- A hozzávalókat óvatosan összeforgattam, és letakarva hûvös helyre tettem. (Ha gyerekek is fogyasztanak belõle, akkor a rumot hagyjuk el.)
- 1 napig állni hagytam, közben többször átkevertem, hogy a cukor elolvadjon.
- Végül üvegekbe szedtem, felöntöttem a levével, lezártam, és polcra tettem.
- A megmaradt amaréna szirupot üvegekbe szûrtem, szörpként, öntetként fogyaszthatjuk.