Amaretto-s csokoládétorta pirított mandulával
sponsored links
20dkg liszt
15dkg Amaretti keksz
1 cs. sütõpor
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília
12dkg puha Ráma
15dkg barnacukor
2ek. Amaretto likõr
2ek. víz
4 tojás
1 csipet só
Máz:
10dkg étcsokoládé
5dkg vaj
2ek. vágott mandula
1. A kekszet pl. konyharuhába csavarva zúzzuk porrá, ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütõport. Jól keverjük el.
2. A cukrot, a vajat, a citromhéjat és a vanília kikapart belsejét keverjük habosra, adjuk hozzá a tojássárgákat és keverjük 2-3 percig magas fokozaton. Tegyük bele az Amaretto likõrt és a vizet is.
3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval, az 1/3-t keverjük az elõzõekhez, adjuk hozzá a ...