AMARETTI KEKSZEK
sponsored links
Amaretti keksz |
Kiv?l? gasztro aj?nd?k vagy csak egy tea mell? elfogyasztani ezt az olasz kekszet.
Sokkal finomabb, mint a boltban kaphat? testv?rei. K?v?l roppan, bel?l puha.
Szerintem b?rmelyik ?nnepi asztalon meg?llja a hely?t. Hatalmas el?nye, hogy 15 perc alatt elk?sz?l, isteni finom ?s m?g lisztet sem tartalmaz.
Hozz?val?k
25 dkg dar?lt mandula
2 db. toj?sfeh?rje
15 dkg cukor
1 db. keser?mandula v. mandulaaroma
1/2 tasak s?t?por
1 csipet s?
1 kan?l Amaretto lik?r (elhagyhat?)
krist?ly ?s porcukor a hemperget?shez
Elk?sz?t?s
Keverd el a cukrot, mandul?t, s?t?port ?s s?t. Reszeld hozz? a keser?mandul?t.
Verd fel a feh?rj?t.
Majd keverd el a felvert habbal a mandul?s kever?ket. Ekkor add hozz? az arom?t, ha nincs keser?mandul?d ?s a lik?rt.
Egy spatul?val, ?vatosan keverd.
10 percre tedd a fagy?ba.
Te?skan?lnyi massz?b?l k?sz?ts gomb?cokat. Ezeket a gomb?cokat forgasd el?sz?r krist?ly, majd porcukorba.
Helyezd s?t?pap?rral takart tepsikre, majd told a180 fokra el?meleg?tett, l?gkever?ses s?t?be.
7-8 perc alatt elk?sz?l.
Nem szabad t?ls?tni, mert akkor kisz?rad ?s megkem?nyedik!
A cukorban val? forgat?s is elhagyhat?, de szerintem ?gy csinosabbak.
Csak, mert szeretem...kreat?v gasztroblog
A Facebookon ?s Instagrammon is