Alufóliában sült avokádós-répás szendvics
sponsored links
Nagyon-nagyon finom, tápláló egészséges és vegán ebéd – szendvics.
Nagy tál saláta ( jégsali, paradicsom, ubi ) dukál hozzá.
Hozzávalók:
1 teljes õrlésû bagett
2 kicsi répa
fél avokádó
1 vékony gerezd fokhagyma
pár szál petrezselyem
só, bors
citromlé
olívaolaj
1 kk. juharszirup
- a répákat meghámozzuk és durvára reszeljük. Pici olívaolajon megpirítjuk, az utolsó percben hozzálöttyintjük a juharszirupot is.
- az avokádót összetörjük, citromlével, fokhagymával és aprított petrezselyemmel fûszerezzük.
- a répát beleforgatjuk az avokádókrémbe, sózzuk, borsozzuk.
- a bagettet lapjában félbevágjuk, megkenjük az avokádós répás krémmel.
- alufóliába csomagoljuk a szendvicsünket és 220 C-ra elõmelegített sütõben 12-13 percig sütjük.