Aludttejleves a kánikulai napokra
sponsored links
Aludttejleves kánikulai napokra
Kánikulai, hideg leves, most van a szezonja! Az igaz, hogy Hobbychef úgy nevezte a blogjában, hogy Maast-o-Khiar/ Perzsa uborkás, mentás joghurtleves, hidegen, de ahogyan olvasom a receptjét, õ is változtatott bizonyos dolgokat a perzsa levesen, oszt én is ezt tettem, hát már nem hívom ilyen szép néven, hanem mondjuk csak azt, hogy aludttejleves. Jobban fedi a lényeget.
Kell hozzá, és ez a lényeg: házi aludttej. Így nem kell joghurtot és tejszínt, esetleg tejfölt összekeverni. Jó zsíros házi tej, két napra az ablakba, majd a hûtõbe... Az aludttejet öntsd egy tálba, alaposan keverd meg, hogy folyós legyen.Utána kimész a kertbe és behozol egy csokor borsmentát (jobb szeretem, mint a fodormentát, sokkal intenzívebb az illata), egy-egy csokor metélõ petrezselymet és kaprot, és pár szál zeller zöldet. No, meg egy szál zsenge fokhagymát, és egy közepes fej vöröshagymát (vagy zöldhagymát, nekem most nincs újhagymám, ez viszont a boltokban van rogyásig). Jó apróra metéled az összest, vágsz hozzá három ...