Aludttejes lepény
sponsored links
A Blogkóstoló játékban, amit elõször 4 gyerek indított, most pedig Afra vette át a stafétát nekem Gerdi jutott, aminek nagyon örültem, bár mindenkinek örültem volna:) Annyi klassz süti van Gerdi bogján, így csak hosszas tanakodás után sikerült kiválasztanom ezt az aludttejes lepényt, határozottan jó választás volt. Nagyon finom, egyszerû hangzású neve ellenére különlegesen finom, nekem olyan sajttortás ízhatása van, amit szintén nagyon szeretek. Egy pár változtatást tettem benne, azt zárójelben jelzem a receptben.
Hozzávalók a tésztához:
37 dkg liszt (fele tönkölyliszt, fele teljeskiõrlésû tönkölyliszt)
1 sütõpor
1 cs. vaníliáscukor (1 tk. vanília kivonat)
12 dkg cukor (5 dkg-nak megfelelõ Canderel édesítõ)
25 dkg margarin (vaj)
1 tojás
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez: ...
Hozzávalók a tésztához:
37 dkg liszt (fele tönkölyliszt, fele teljeskiõrlésû tönkölyliszt)
1 sütõpor
1 cs. vaníliáscukor (1 tk. vanília kivonat)
12 dkg cukor (5 dkg-nak megfelelõ Canderel édesítõ)
25 dkg margarin (vaj)
1 tojás
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez: ...