Aludttejben pácolt, grillezett csirkecomb
sponsored links
Az úgy volt, hogy amióta elkészítettem a hideg aludttejlevest, azóta a minden kedden és pénteken hozott házi tejbõl ezt készítek. Most, mivel az asszonykámat ünnepeltük kettesben, azt találtam ki, hogy grillezni kellene. Vettünk egy tálca csirkecombot, és mivel a hûtõben volt egy kétliteres kancsó fûszeres aludttej (csak só és zöld fûszerek: menta, kapor, petrezselyem, lestyán és zsálya) a combokat délelõtt beletettem, annyit öntöttem rá, hogy ellepje.
A köret friss paradicsom (saját!), paprika (az is saját, de úgy, hogy megvettem a bótban, és ezzel az enyém lett), kígyóuborka (kertben termett), és egy nagy fej hagyma (szintén csak ki kellett menni érte, és behozni a fokhagymával együtt). Erre olíva olaj, bors és só került, semmi más.
És jól megettük...
Késõbb találtam egy árva cukkinit a hûtõben, azt is a parázsra tettem, meglocsoltam tökmagolajjal, meg egy szelet ...