Almával sült libamáj tokaji bormártásban

2011-05-17

sponsored links

Pénteken nyitja meg kapuit a Libamájfesztivál, ezúttal a budai Várban, melynek házigazdája Buday Péter mesterszakács lesz. Ráhangolódásképpen én is az õ ajánlatai közül válogattam ezen a héten, ezúttal ezt az almával sült libamájat. Annyit módosítottam az eredeti recepten, hogy ürmösbor helyett tokaji aszút használtam ? mivel az volt itthon, és nem a sütés után visszamaradt zsiradékból készítettem el a mártást, hanem tiszta vajból (a májsütés után túlságosan bebarnult, sajnos). Összességében véve nagyon finom és tetszetõs lett, de az ízek összhatásának köszönhetõen az édes dominált, így inkább egy kis pálinkát ittunk hozzá a maradék bor helyett.

Ezek után érdekes élmény lesz kipróbálni az eredeti változatot: ugyanis a szervezõk igazi királyi lakomával, erre az alkalomra készült ételújdonságokkal várják az idelátogatókat. A belépés ingyenes, csak a fogyasztásért kell fizetni. Nap közben családi programok, este koncertek várják a libamáj szerelmeseit.
Íme, Buday Péter eredeti receptje:
Almával sült libamáj ürmös bormártásban...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/05/17/al...

sponsored links

Keres?s