Almával, hagymával sült csirkecombok
sponsored links
Korábban nem igazán kedveltük a gyümölcsös húsokat, de azért néha próbálkozok vele. Ezzel a sült csirkével szerencsére sikert arattam, mert amilyen egyszerû, olyan finom lett. A húst a sült hagyma és alma nagyon jól kiegészítette.
Krumplipüré, tarhonya vagy bulgur is illik hozzá.
Hozzávalók 4 fõre:
*4 egész csirkecomb
*2 tk csirke fûszersó
*1 ek mangalica zsír
*1 egész nagy fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 nagyobb db alma
Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés zsírral. A vöröshagymát vékony fél karikára vágjuk, és beleszórjuk. A megtisztított húst meghintjük a fûszersóval, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és a tepsibe a hagymára fektetjük. Öntünk közé kb. 1 dl vizet. Alufóliával lefedjük és 200 fokos sütõben addig puhítjuk, míg a villa könnyen belemegy a húsba. Nekem ez kb. 60 perc volt. Majd az alufóliát levesszük. Az almák magházát kivágjuk, majd felcikkezzük, és a húsok közé szórjuk. Meglocsoljuk a hús szaftjával. A hõmérsékletet 180 fokra mérsékeljük, majd addig sütjük, míg a hús szépen megpirul. Közben párszor érdemes a húst és almát locsolgatni a szafttal.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.