Almás édesburgonya leves

2014-03-17

sponsored links

A leves ízletessége az egyszerûségben rejlik. Néha a legegyszerûbb dolgok a legkiválóbbak, az életben is és az ételben is.

Almás édesburgonya leves

Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya, 2 alma, 1 fej hagyma, kevés vaj, ízlés szerint só, õrölt bors, szerecsendió, 2 dl tejszín, kukoricapehely.

Elkészítése: Kevés vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott burgonyát és az almát. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, majd puhára fõzzük. Összeturmixoljuk, majd ízesítjük szerecsendióval és hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Tálaláskor reszelt sajttal vagy kukoricapehellyel tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/03/17/almas-...

sponsored links

Keres?s