Almás-áfonyás sütemény
sponsored links
Sokan tudják rólam, hogy nem eszem meg azt az almás süteményt, amelyben két réteg tészta között barnára oxidálódott almapép van. Nyitott vagyok viszont a darabos és majdnem nyers almát tartalmazó süteményekre, amelyekkel gasztrogyerek ismertetett meg még Hollandiában. Ebben a sütiben, ami az Olive magazin címoldalán található, az áfonyától lilára színezõdött alma volt a fõ vonzereje.
Almás-áfonyás sütemény (Kb. 6 adag):
1 nagy zöld színû almát meghámozunk, kivesszük a magházát, és kockára vágjuk. 2 evõkanál barna cukorral egy olyan edénybe tesszük, amelyet lángon és sütõben is használhatunk, és addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadunk 20 dkg áfonyát (mélyhûtött is lehet).
8 dkg puha vajat kikeverünk 8 dkg barna cukorral. Hozzáadunk 2 egész tojást, 8 dkg õrölt mandulát, 5 dkg ...