Almás zellersaláta remuládmártással
sponsored links
Ez egy pofon egyszerû étel, gyors, egészséges, zöldséges, nyers, abszolút nyerõ. Ráadásul elõre elkészíthetõ, hûtõben ahogy érik, egyre finomabb is lesz. Ideális vacsorának, vagy irodai ebédnek. Mi füstölt pisztráng filével ettük, de megy hozzá a füstölt lazac is, a grill csirkemell, a sült marha hátszín, hidegen, vékonyra szeletelve, de akár önállóan is megállja a helyét.
A recepthez az ötletet a Thomas Keller: Bouchon könyvbõl vettem. Nagyon szeretem, mert igazán finom ételek vannak benne, nagy részük egyszerû, de mégis különleges, rengeteg ötletet és technológiai tudást ad. Ez a mostani saláta is onnan való, kisebb, nagyobb módosításokkal.
A remuládmártás, a tartárhoz nagyon hasonló, majonéz alapú, de társul hozzá néhány egyéb hozzávaló is, mint például csemegeuborka, kapribogyó, akár articsóka is.Halhoz, húshoz egyaránt passzol.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej zeller
- 2 alma
- 100 ml majonéz
- 50 ml tejföl
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál almaecet
- 2-3 teáskanál kapribogyó ...