Almás zellerkrémleves
sponsored links
Ugyan ezt a levest még nem a nagy hõség idején fõztem, hanem még a múlt héten mikor kicsit borús volt az idõ. Talán pont azért volt nekem is kicsit savanykás a hangulatom, és ötlöttem ki ezt a levest. Vagy inkább azért, mert még a Jamie Oliver recept alapján készített sülthöz vettem egy csomag szárzellert, amibõl 2 szálon kívül nem kellett többet a sültre vesztegetnem, így ott álltam gyakorlatilag egy teljes csomag zellerrel. Úgy gondoltam, hogy a zeller önmagában is annyira karakteres, hogy ha picit ellensúlyozom az alma édességével és finom krémes hozzávalókat válogatok össze, akkor elõször is valami nagyon finom dolog fog kerekedni belõle, addicionális haszonként pedig alig kell bevásárolnom valamit. Szerintem hidegen is nagyon finom, próbáljátok ki!
Komponálás:
60 dkg alma (magháza eltávolítva, nagy lyukú reszelõn reszelve)
1 csomag zárszeller (kb. 50 dkg) felkarikázva
30 dkg natúr krémsajt
1 fej fehér hagyma finomra vágva
0,5 tk só
0,5 tk reszelt szerecsendió
csipet õrölt bors ...